Spring til indhold

Kørekort til motorcykel

Hvis du drømmer om at komme ud på de danske veje på to hjul, så kan du realisere drømmen, og erhverve kørekort til motorcykel hos os.

Teori- og kørselsforløbet er både hurtigt og fleksibelt, og vi sørger selvfølgelig for, at du er rustet bedst muligt til at komme ud i trafikken på egen hånd, når du er bestået.

Køreundervisningen til denne kategori skal mindst omfatte:

29 teorilektioner i teorilokale og 22 kørelektioner (øvelseskørsel) og undervisningen skal mindst strække sig over 14 undervisningsdage.

Vores undervisning omfatter, hvad der i alt svarer til 54 lektioner af 45 minutters varighed, som er et absolut minimum for en forsvarlig køreuddannelse.

  • 32 lektioner i teori med 3 evaluerende prøver
  • 4 lektioner i manøvrer på lukket øvelsesplads
  • 13 lektioner i manøvrer på vej, samt
  • 5 lektioner på køreteknisk anlæg
 

Der skal dertil siges, at det er køreelevens individuelle forhold og formåen, der er afgørende for, hvor mange lektioner – udover det obligatoriske mindste antal lektioner – køreeleven skal have, inden den praktiske prøve kan afholdes.

 

FØLGENDE REGLER ER GÆLDENDE FOR MOTORCYKELKØREKORT:​


Som 18 årig kan man erhverve MC-Kørekort til lille MC kategori A1.

Du kan få et motorcykelkørekort til en lille motorcykel som 18-årig, og du kan allerede begynde at tage kørekortet 3 måneder før, du fylder 18 år.
En tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn), med en maksimal motoreffekt på 11 kW, en maksimal slagvolumen på 125 cm, foruden en køreklar vægt på maksimalt 0,1 kW/kg.
Som 20 årig kan man erhverve MC-Kørekort til mellemstor MC kategori A2.

En tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn), som har en motoreffekt på maksimalt 35 kW, samt et forhold mellem denne effekt og den køreklar vægt på maksimalt 0,2 kW/kg.
Du kan få et motorcykelkørekort til mellemstor motorcykel som 20-årig – der er dog visse undtagelser, så man i visse tilfælde kan få motorcykelkørekortet allerede som 18-årig.
Som 24 årig kan man erhverve MC-Kørekort til stor MC kategori A.

En tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn) i en hvilken som helst størrelse.
En trehjulet motorcykel eller trehjulet bil med en motoreffekt på over 15 kW.
Du kan som udgangspunkt få et motorcykelkørekort til en stor motorcykel som 24-årig, og derudover findes der visse undtagne betingelser, så du kan få motorcykelkørekortet allerede som 20-22-årig.
​Særlig aftale:
​Hvis I selv samler et hold på mindst 6 personer, kommer vi gerne til jer på jeres bopæl og afholder et intensiv MC kursus hos jer. Ring og høre nærmere om den her særlige aftale.​

​​En mellem stor motorcykel kategori A1 er:
​​Hvis man tager motorcykelkørekort til A2 som 20-årig kan man som 2 års erfaring praktisk prøve på i kategori A motorcykel og derved få ret til at køre en A MC.​

Hos os lærer du at kører sikkert – det handler ikke bare om at få kørekortet. Som med så mange andre ting gør øvelse mester, og det tager mange år, at blive en god og sikker bilist. Derfor hjælper vi dig så du som ny bilist klædes bedst muligt på under uddannelsen. 

EM TRAFIKSKOLE & KØRESKOLE HELSINGØR

Gurrevej 124
3000 Helsingør 

Tlf.: 20852441
Email: emtrafikskole@gmail.com