Spring til indhold

Generhverv dit kørekort

At generhverve sit kørekort betyder, at du kan få din førerret igen på visse betingelser, og der er forskel på at generhverve efter hastighedsoverskridelse eller spirituskørsel.

En betingelse er at du består en kontrollerende køreprøve, som består af en teoretisk- og en praktisk prøve.

Skyldes kørekort frakendelsen spiritus eller narkotiske stoffer, skal du først gennemføre et ANT-kursus (alkohol/narko/trafik), som du tilmelder dig på antk.dk/

Skal du ifølge din dom “bare” bestå en ny teoriprøve og en praktisk prøve, har du muligheden for at sidde hjemme og modtage undervisning i ro og mag med et effektivt undervisningssystem, og derefter bestå teoriprøven hos Politiet.

Skal du ifølge din dom gennemføre en Særlig køreundervisning, som består af 8 teorilektioner + 8 kørsels lektioner, inden du skal bestå teoriprøven og en praktisk prøve, skal vi mødes til personlig undervisning og følge en lektionsplan.

  • Får 3 klip i kørekortet inden for 3 år
  • Kører mere end 60 % for stærkt
  • Kører mere end 40 % for stærkt ved et vejarbejde
  • Kører spirituskørsel med 0,5 til 1,2 promille
  • Kører over 100 % for stærkt
  • Kører spirituskørsel med over 1,2 promille
  • Kører groft uforsvarligt eller hasarderet
  • Får frakendt kørekortet betinget 2 gange inden for 3 år

Betinget frakendelse

Er din frakendelse af kørekortet betinget, skal du bestå en kontrollerende køreprøve (en teoriprøve og en praktisk prøve) inden den frist, som politiet har givet dig.

Ubetinget frakendelse

Er din frakendelse af kørekortet ubetinget, skal du aflevere dit kørekort og mister dermed førerretten i en periode på 3 måneder eller længere. Derefter skal du bestå kontrollerende køreprøve (en teoriprøve og en praktisk prøve) for at generhverve dit kørekort.

ANT kursus

Skal du generhverve dit kørekort grundet spirituskørsel, skal du først gennemføre et Alkohol, Narko og trafikkursus. 
Disse kurser afholdes af amterne og skal være gennemført med kursusbevis, inden du kan blive godkendt til en teoriprøve.

Hos os lærer du at kører sikkert – det handler ikke bare om at få kørekortet. Som med så mange andre ting gør øvelse mester, og det tager mange år, at blive en god og sikker bilist. Derfor hjælper vi dig så du som ny bilist klædes bedst muligt på under uddannelsen. 

EM TRAFIKSKOLE & KØRESKOLE HELSINGØR

Gurrevej 124
3000 Helsingør 

Tlf.: 20852441
Email: emtrafikskole@gmail.com